NOM: folder blijft een krachtig medium

De NOM Folder Monitor 2016 wijst uit dat de folder een krachtig medium blijft. 95% van de Nederlanders leest wel eens een folder. In vergelijking met andere mediatypen is dit het hoogste bereik.

De digitale folder en traditionele folder blijken goed naast elkaar te kunnen bestaan. 62% van de Nederlanders leest alleen de papieren folder. Zij doen dit om op de hoogte te zijn van aanbiedingen, maar ook ter ontspanning, vooral in de avonduren. Ruim 20% van de Nederlanders leest zowel papieren als digitale folders. Gemiddeld besteden folderlezers 17 minuten per week aan het lezen van papieren folders en 12 minuten aan digitale folders.

Uit de resultaten blijkt de digitale folder door 3,5 miljoen Nederlanders wordt gelezen. De app is vooral populair onder 20-49 jarigen. Wekelijks bezoeken zelfs 1,7 miljoen mensen een verzamelwebsite en/of gebruiken een folder app. Onder digitale folderlezers zijn meer boodschappers, namelijk 64% t.o.v. 54% bij papieren folders.

Lezers van folders blijven graag op de hoogte van de aanbiedingen die erin staan. Met effect, want 46% koopt regelmatig een product uit een folder.

Geef een reactie