P(R)IETPRAAT

Saaie, grijze wereld

We worstelen al enige tijd in onze samenleving met allemaal zaken die niet meer mogen. Kies een onderwerp waarvan je weet dat het politiek correcte gehalte hoog is, zorg dat het bij een van de talkshows ter tafel komt en je scoort. Succes verzekerd. Hieronder een korte opsomming.

De Zwarte Pieten-discussie heeft als uitkomst dat iedereen vreest aangevallen te worden die niet voor een gekleurde veegpiet is of Zwarte Piet taboe heeft verklaard. De volwassen criticasters hebben het voor elkaar: kinderen wordt een leuk kinderfeest onthouden. Demonstranten verstoren bovendien de intocht van de Sint.

De Partij voor de Dieren wil dat er geen bont meer verkocht mag worden en dat bontjassen uit het straatbeeld verdwijnen. Die lekkere warme knuffel mag niet meer. Ook de paardenkoetsen voor rondleidingen in Amsterdam moeten in de ban; zou volgens de Partij voor de Dieren niet goed zijn; is dieronterend.

Winnetou bij kinderfeestjes past niet meer; is niet van deze tijd en is een voorbeeld van macht en onderdrukking. Dat past niet bij kinderen. Maar kinderen vinden het wel hele leuke spelletjes.

Gemeenten en binnensteden moeten autovrij gemaakt worden, wat nog meer mensen richting webshop jaagt. En vervolgens verbaast men zich over de verschraling van het winkelaanbod. Ondernemers worden kopschuw om in een dergelijk klimaat de nek nog uit te steken.

De kleur van het decor van autoraces en wielerevenementen wordt volledig weggevaagd. Pitspoezen, goedgevormde en mooie dames die de evenementen (Tour de France, Darts) opleuken, worden verbannen. Zou seksistisch zijn. Hierover hebben de politiek correcten een duidelijke mening, terwijl de dames in kwestie aangeven hieraan heel veel plezier te beleven.

Sinds kort staat de voedselketen ook ter discussie: vlees zou moeten worden vervangen door vleesvervangers om daardoor de uitstoot van CO2 te beperken. Boeren en veehandelaren opgelet.

Roken is in cafés en restaurants al verboden. En nu wordt het roken in het daarvoor speciaal gebouwde rookhok ook nog aan banden gelegd. Het is wachten op het moment dat in een café geen bier meer geschonken mag worden. Alfred Heineken zou zich omdraaien in z’n graf.

En dan tenslotte hebben we nog de #MeToo-discussie. Als je het ander geslacht aantrekkelijk vindt, dan moet je verdomde goed oppassen. Voordat je het weet hang je aan de hoogste boom. Flirten verwordt tot niet meer dan een knipoog.

Wat ons te wachten staat is een samenleving die wordt gedicteerd door tal van verboden; of het nu betrekking heeft op kinderfeestjes, dieren, vrouwen en mannen of cafébezoek. Alles wat kleur kan brengen wordt om zeep geholpen door zich als dictators opstellende minderheidsgroepen, die uitstekend de weg naar de media weten te vinden. Wat ze er niet bij vertellen dat het allemaal saai en grijs wordt. Of heb ik het mis?

Geef een reactie